nieuws

Tuchtklacht AFM tegen Reaal gegrond verklaard

Branche 2376

De tuchtklacht die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) tegen Reaal heeft ingediend bij de Tuchtraad Financiële Dienstverlening (Assurantiën) is gegrond verklaard.

Tuchtklacht AFM tegen Reaal gegrond verklaard

Het bestuur van het Verbond van Verzekeraars heeft Reaal als maatregel een waarschuwing gegeven, zoals de Tuchtraad heeft geadviseerd. In mei 2015 heeft de AFM deze klacht bij de Tuchtraad tegen Reaal ingediend.

De AFM had geconstateerd dat Reaal bij het vinden van een oplossing voor klanten met een niet opbouwende beleggingsverzekering, per 31 december 2014 significant achterbleef bij de door haar zelf gestelde ambitie. Inmiddels heeft Reaal alle klanten met een niet opbouwende beleggingsverzekering een oplossing geboden.

Sinds eind juni 2015 zijn verzekeraars verplicht klanten met een beleggingsverzekering te activeren. De AFM ziet daarop toe en heeft ondertussen bevoegdheden gekregen om deadlines op te stellen waar voor verzekeraars hun klanten moeten hebben geactiveerd. De AFM kan vervolgens ook zelf maatregelen nemen tegen verzekeraars die deze deadlines niet halen.

De uitspraak van de Tuchtraad staat hier.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.