nieuws

Tenniglo en Samsom weg bij Inshared, Fleur Dujardin nieuwe directievoorzitter

Branche 8818

De oprichters van Inshared, Herberth Samsom en Felix Tenniglo, zijn begin juni vertrokken bij de verzekeraar. Fleur Dujardin (foto) is nu benoemd tot directievoorzitter. Samen met financieel directeur Marcel Viester vormt zij de nieuwe directie van Inshared.

Tenniglo en Samsom weg bij Inshared, Fleur Dujardin nieuwe directievoorzitter

Samsom en Tenniglo hebben begin juni hun aandelen in Inshared verkocht. Volgens woordvoerster Bettina Dalenoord was er geen directe aanleiding voor het vertrek. Ze zegt: “Ze zijn in goed overleg vertrokken en we gaan ook door op de ingeslagen weg”. Volgens haar gaat het “onwijs goed met Inshared.”

Samsom is al weer onder dak bij online veilinghuis BVA Auctions. Tenniglo oriënteert zich op een nieuwe baan. Achmea laat weten dat Samsom en Tenniglo samen een belang van 15% in Inshared hadden. Achmea is nu volledig eigenaar.

Opvolgster Fleur Dujardin (1974) was directeur Digital & Innovation bij de divisie Internationaal van Achmea. Marcel Viester werkt vanaf 2011 bij Inshared als financieel directeur. Daarvoor werkte Dujardin onder andere als directeur Markt & Strategie bij Delta Lloyd en als commercieel directeur bij Ohra.

“Ik ken Inshared als challenger in de verzekeringsmarkt, die met een eerlijke, digitale propositie het belang van haar klanten echt voorop stelt. Ik vind het dan ook een eer om met het team deze innovatieve speler naar de volgende fase te brengen”, aldus Dujardin.

Johan van den Neste is wel aangebleven als commercieel directeur. Inshared is opgericht in 2009 en had volgens het jaarverslag van Achmea over 2015 261.000 klanten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.