nieuws

ASR bij beursgang bijna € 3 mld waard

Branche 1536

De aandelen van ASR worden vandaag voor € 19,50 per stuk in de markt gezet. Daarmee komt de prijs uit in het midden van de eerder geschatte € 19 à € 20 per aandeel. De totale waardering van ASR bedraagt daarmee ruim € 2,9 mld.

Dat is minder dan de € 3,6 mld die de Staat in 2008 voor de verzekeraar heeft betaald, maar komt beter in de buurt bij het bedrag dat een maand geleden is geschat. Dat wil overigens nog niet zeggen dat de overheid een verlies gaat lijden. Dat is afhankelijk van hoe de aandelenkoers zich de komende tijd ontwikkelt.

De Staat verkoopt in eerste instantie een belang van maximaal 40%. Dat komt neer op 60 miljoen aandelen. De totale waarde van de nu aangeboden aandelen komt, inclusief een zogenoemde overtoewijzingsoptie, uit op bijna € 1,2 mld.

Woekerpolissen
De afgelopen tijd was ASR nog een aantal keer negatief in het nieuws door nieuwe woekerpolisclaims. In een reactie op die claims heeft het ministerie van Financiën laten weten dat de beursgang daardoor niet in gevaar zou komen, omdat de investeerders volgens minister Dijsselbloem bekend zijn met de problematiek.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.