nieuws

Solvency II percentage Achmea op 201%

Branche 3468

Het solvabiliteitspercentage Solvency II, opgesteld aan de hand van het goedgekeurde partieel interne model, bedraagt voor Achmea Groep 201% en geldt voor eind 2015.

Solvency II percentage Achmea op 201%

Dit percentage is inclusief de bancaire en vermogensbeheeractiviteiten van de groep en is afhankelijk van de definitieve interpretatie van de Solvency II regelgeving. Bestuursvoorzitter Willem van Duin is content met het percentage. “Een gezonde financiële positie is belangrijk om ook in de toekomst de afspraken die we met onze klanten hebben gemaakt na te kunnen komen.” Voor het onderdeel Schade & Inkomen heeft Achmea ondermeer van toezichthouder DNB goedkeuring gekregen voor het gebruik van een partieel intern model voor prudentiële doeleinden. “Hiermee hebben we beter zicht op onze risico’s, wat een beter risicomanagement mogelijk maakt, en worden de belangen van onze klanten nog beter beschermd”, aldus Van Duin.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.