nieuws

Burgers Haaksbergen ‘huilende’ derde?

Branche 607

FiDiB, de vereniging voor Financiële Dienstverleners in Brabant,

heeft haar eerste Masterclass met succes afgerond. Dik van Velzen nam de deelnemers inhoudelijk mee in de casuïstiek, waarbij onderling veel interactie ontstond.

Het actuele onderwerp -het ongeluk met de monstertruck die in Haaksbergen op het publiek inreed- gaf tijdens de masterclass veel (hernieuwde) inzichten rondom aansprakelijkheid. In een passende zaal van een kartcentrum werden de effecten van de bijbehorende wetsartikelen doorgenomen. Daarbij bleek weer eens dat aansprakelijkheid moeilijker in elkaar zit, dan we denken.

De masterclass (enkele dagen vóór de uitspraak van de rechter in de strafzaak tegen bestuurder Mario D.) ging geheel over de vraag welke verzekeringen gesloten hadden moeten zijn en wie er allemaal aansprakelijk zullen blijken. Omdat op de meeste aansprakelijke partijen, waaronder Mario D., waarschijnlijk weinig of niets te verhalen valt, komt de rekening vermoedelijk bijna geheel bij de gemeente te liggen. En daarbij bij de burgers van Haaksbergen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.