nieuws

6 op de 10 werkgevers overweegt andere pensioenregeling of –uitvoerder

Branche 1805

58% van de werkgevers met een ondernemingspensioenfonds vindt zijn pensioen niet toekomstbestendig en overweegt om zijn pensioenregeling te wijzigen of bij een andere uitvoerder onder te brengen. Dit geldt ook voor 6 op de 10 grote werkgevers met een verzekerde regeling. Dat blijkt uit onderzoek van Centraal Beheer.

6 op de 10 werkgevers overweegt andere pensioenregeling of –uitvoerder

Het onderzoek werd in opdracht van Centraal Beheer uitgevoerd door Motivaction en afgenomen onder 66 werkgevers en ondernemingspensioenfondsen. Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 93% van de ondervraagde ondernemingspensioenfondsen twijfels heeft bij zijn eigen toekomstbestendigheid. Zij overwegen een andere uitvoerder, zoals een Algemeen Pensioenfonds, verzekeraar, aansluiting zoeken bij een bedrijfstakpensioenfonds, PPI of fusie met een ander pensioenfonds. 40% van deze pensioenfondsen verwacht een andere regeling: met name het verruilen van middelloonregelingen voor Collectieve DC-regelingen en beschikbare premieregelingen.

Klik hier om het volledige bericht te lezen. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.