nieuws

Zaak Delta Lloyd versus Highfields 14 maart voor Ondernemingskamer

Branche

De zaak tussen Delta Lloyd en Highfields Capital Management, grootaandeelhouder van de verzekeraar, komt op maandag 14 maart voor de Ondernemingskamer. Dat heeft die instantie maandagavond bekendgemaakt. Highfields wil door middel van de zaak de aandeelhoudersvergadering waarin wordt gestemd over de claimemissie laten afblazen.

Zaak Delta Lloyd versus Highfields 14 maart voor Ondernemingskamer

Delta Lloyd en Highfields liggen al een tijdje in de clash over de emissie, die de verzekeraar inmiddels al heeft afgezwakt van € 1 mld naar € 650 mln. Daarover wordt in een speciale aandeelhoudersvergadering op 16 maart gestemd. Highfields, dat bijna 10% van de aandelen in Delta Lloyd in hand heeft, is tegen het plan en zegt dat Delta Lloyd gebruik maakt van misleidende argumenten om de emissie te ondersteunen en inconsistente en incomplete informatie geeft.

Highfields hoopt nu via de Ondernemingskamer af te kunnen dwingen dat de aandeelhoudersvergadering niet doorgaat. Daarin wordt het mogelijk gesteund door de Taiwanese investeerder Fubon, ook grootaandeelhouder van Delta Lloyd. Dat liet eerder al weten tegen de aandelenuitgave te zijn.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.