nieuws

Tweede Kamer wil ruim baan voor Fintech-bedrijven

Branche

De PvdA heeft donderdag in een debat een reeks voorstellen van coalitiepartner VVD omarmd om de toegang tot de financiële markt voor de zogenoemde financiële vernieuwers te verbeteren. VVD-Kamerlid Aukje de Vries hoopt zo op meer innovatie en concurrentie.

Tweede Kamer wil ruim baan voor Fintech-bedrijven

De liberalen willen dat Nederland Fintech-koploper wordt in Europa. Dat vindt Dijsselbloem echter iets te hoog gegrepen. Hij wijst op de enorme kracht van Londen als financieel centrum: “We moeten tot de koplopers behoren en dicht bij Londen blijven.” De minister erkent wel dat door de intrede van nieuwe, innovatieve partijen de gevestigde partijen geprikkeld worden te innoveren, competitiever te opereren en datgene aan te bieden waar hun klanten behoefte aan hebben. Ontwikkelingen in de FinTech-sector kunnen daarnaast het MKB en start-ups meer mogelijkheden bieden om hun project of bedrijf te financieren, tegen lagere kosten en met meer snelheid.

De VVD pleit verder onder meer voor gepaste regelgeving voor de nieuwe bedrijven. De liberalen denken aan een bankvergunning ‘light’ en voor andere beginnende bedrijven bijvoorbeeld tijdelijke vergunningen. Dijsselbloem beloofde de mogelijkheden te bekijken voor meer maatwerk.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.