nieuws

Onderzoek naar invloed Wft-examens op werkbeleving adviseur

Branche

Sociologiestudent Wieneke Golverdingen is in opdracht van Wft Nivo een onderzoek gestart naar de effecten van de nieuwe vakbekwaamheidsregels op de werkbeleving en de motivatie van Wft-klantadviseurs.

Onderzoek naar invloed Wft-examens op werkbeleving adviseur

Op dit moment gaat de discussie met name over de inhoud van de Wft-examens en de kwaliteit van het advies van de klantadviseur. Golverdingen (masterstudent actuele vraagstukken van beleid) is echter benieuwd naar een ander facet: wat is de invloed van de nieuwe vakbekwaamheidsregels op de klantadviseurs? Is hun werkbeleving door de invoer van het nieuwe vakbekwaamheidsbouwwerk veranderd? Motiveert de invoer van de nieuwe toetsing hen?

Het onderzoek van Golverdingen is gebaseerd op wetenschappelijke theorieën over werkbeleving. Ter verkenning heeft zij inmiddels diverse gesprekken gevoerd met partijen in de branche, zoals de AFM en het CDFD. “Hieruit blijkt dat het onderzoek naar de examenkandidaat zelf zeer gewenst is. Door deze verkennende gesprekken is de aandacht voor het onderzoek gegroeid.”

Klantadviseurs bij zowel banken en verzekeraars als het intermediair kunnen met de enquête meedoen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.