nieuws

Knibbe, Keim, Mosman en Weurding voor de klas in Week van het geld

Branche

Honderden medewerkers van verzekeringsmaatschappijen zullen volgende week voor de klas staan in basisscholen in heel Nederland. Tijdens de Week van het geld zullen zij de gastles ‘Fix je risk’ geven over verzekeren.

Knibbe, Keim, Mosman en Weurding voor de klas in Week van het geld

Onder de honderden gastdocenten zitten ook een aantal CEO’s die een les gaan verzorgen. Zo zullen David Knibbe (NN), Annette Mosman (Generali), Marco Keim (Aegon), Michel Lamie (De Goudse) en Pieter Loyson (Onderlinge ’s Gravenhage) voor de klas gaan staan. Hetzelfde geldt voor directeuren Richard Weurding (Verbond van Verzekeraars) en Aart Jan Paauw (Delta Lloyd).

In totaal zullen verzekeringsmedewerkers 512 lessen geven en daarmee 12.749 leerlingen bereiken. Onderdeel van de les is het bordspel Fix je risk, waarin verzekeringsbegrippen spelenderwijs behandeld worden. Het Verbond heeft financiële educatie tot een van de speerpunten gemaakt: “Wie op jonge leeftijd nadenkt over (financiële) risico’s, is later beter in staat weloverwogen keuzes te maken.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.