nieuws

Delta Lloyd krijgt zijn zin: emissie gaat door

Branche

De top van Delta Lloyd kan opgelucht ademhalen, de veelbesproken claimemissie van € 650 mln kan doorgang vinden. Op de speciaal bijeengeroepen aandeelhoudersvergadering stemde ruim driekwart van de aanwezigen voor de aandelenuitgifte.

Delta Lloyd krijgt zijn zin: emissie gaat door

Delta Lloyd had eerder vandaag al een grote slag geslagen door uitgesproken tegenstander Fubon over te hevelen naar de ja-stemmers. Daarmee leek de stemming al een gelopen zaak en dat bleef ook zo, ook al sputterde Highfields, de andere tegenstander die zelfs een rechtszaak aanspande om de stemming te voorkomen, nog fors tegen. Het mocht uiteindelijk niet baten: de stemming ging door en na de overstap van Fubon bleef Highfields de enige grote uitgesproken nee-stemmer: 77,7% (van alle aandeelhouders was iets minder dan de helft aanwezig) stemde voor de emissie.

Vanuit de verzekeraar werd de intentie uitgesproken om de prospectus voor de aandelenuitgifte binnen enkele dagen te presenteren. Delta Lloyd wil met het binnen te halen kapitaal de slechte solvabiliteitspositie opkrikken. Die staat momenteel net boven de 130%, waarmee de verzekeraar een van de slechtste grote partijen in Europa is. Met het nieuwe kapitaal en andere maatregelen hoopt Delta Lloyd de Solvency II-ratio in de komende twee jaar op te krikken richting de 180%.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.