nieuws

Anbang koopt hotelketen in Verenigde Staten

Branche

De Chinese verzekeraar Anbang, eigenaar van het Nederlandse Vivat, heeft in de Verenigde Staten de hotelketen Strategic Hotels & Resorts overgenomen. Met de deal gaat een bedrag van ongeveer $ 6,5 mld gemoeid.

Anbang koopt hotelketen in Verenigde Staten

Dat meldt The Financial Times. De overgenomen hotelketen is eigenaar van 16 luxueuze hotels in de VS. Het is niet de eerste keer dat Anbang een hotel overneemt, eind 2014 werd het beroemde Waldorf Astoria in New York al overgenomen voor bijna $ 2 mld. Anbang is actief wat overnames betreft, want naast Vivat werd ook een meerderheidsaandeel in het Zuid-Koreaanse Tongyang Life ($ 1 mld) en een aantal kantoorgebouwen in Toronto en Vancouver overgenomen (ongeveer $ 100 mln per gebouw).

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.