nieuws

Achmea schrapt nog eens 2000 banen

Branche 1222

Achmea gaat de komende drie jaar nog eens rond de 2.000 banen schrappen. Dat nieuws is naar buiten gekomen nadat vakbond De Unie melding maakte van een interne mededeling van het bedrijf.

Achmea schrapt nog eens 2000 banen

Willem van Duin, de voorzitter van de Raad van bestuur, schrijft in het memo dat Achmea niet winstgevend genoeg is en dat het rendement omhoog moet om financieel gezond te blijven.

Daarom is besloten om een kostendrukkend reorganisatieprogramma voort te zetten dat drie jaar geleden is gestart en waarbij al zo’n 4.000 banen verloren gingen. Volgens Achmea is er behoefte aan meer en betere digitale dienstverlening.

Om daarin te voorzien moet er efficiënter gewerkt worden en moeten de kosten de komende jaren met minstens 200 miljoen euro omlaag. Het exacte aantal banen dat verdwijnt is nog niet zeker. Achmea telt in Nederland nu nog ongeveer 13 duizend werknemers.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.