nieuws

Nieuwe cijfers CDFD: slagingspercentage examens gestegen

Branche 1531

De slagingspercentages voor Wft-examens en PEplus-examens zijn het afgelopen kwartaal (juli, augustus, september) toegenomen. Voor de initiële Wft-examens lag het slagingspercentage op ruim 56%, terwijl dat een kwartaal eerder nog rond de 53% lag. Ook de PEplus-examens zijn iets beter gemaakt. Schommelde het slagingspercentage tijdens het vorige kwartaal rond de 59%, de afgelopen 3 maanden was dat ruim 61%. Dat blijkt uit de nieuwe kwartaalcijfers van het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD).

Nieuwe cijfers CDFD: slagingspercentage examens gestegen
AMSTERDAM – In de gang van het Barlaeus gymnasium in Amsterdam hangen maandag briefjes met ‘Stilte examens’. VWO-leerlingen bogen zich maandag over hun eindexamen Nederlands. Het centraal schriftelijk examen is maandag van start gegaan. ANP MARCEL ANTONISSE

In het vorige kwartaal waren de slagingscijfers weinig hoopvol. Van de initiële examens werd 53,8% met goed gevolg afgelegd. In het derde kwartaal van 2016 is dat percentage toegenomen tot 56,4%. In totaal werden in het afgelopen kwartaal 13.530 initiële examens afgelegd, een lichte daling tegenover de 13.793 van het vorige kwartaal. De meeste examens zijn gemaakt in de categorie Basis. Dat examen is, net als in het tweede kwartaal, weer het beste gemaakt: 73,7% van de afgenomen examens werd succesvol afgelegd.

PEplus
Ook bij PEplus is de trend stijgend, al is het wat minder dan bij de Wft-examens. In het tweede kwartaal van 2016 slaagde 59,5%; in het derde kwartaal nam dat percentage toe naar 61,1%. Het examen Zorgverzekeringen is het beste gemaakt met een gemiddeld slagingspercentage van 81,2%. Kandidaten hebben, net als in het tweede kwartaal van 2016, de meeste moeite met het examen Vermogen, slechts 50,6% van de examens werd met een voldoende afgerond.

Het aantal afgelegde PEplus-examens is gestegen in het derde kwartaal: 5446 stuks. In het tweede kwartaal van 2016 waren dat er slecht 4052.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.