nieuws

Delta Lloyd wijst bod NN af

Branche 5779

Delta Lloyd heeft het overnamebod dat NN Group eerder deze week heeft gedaan, afgewezen. 

Delta Lloyd wijst bod NN af

“De raad van bestuur en raad van commissarissen hebben NN’s aanbod zorgvuldig bekeken en overwogen. Ze geloven dat Delta Lloyd een sterk bedrijf is met een overtuigende strategie en een duidelijke missie richting waardecreatie, waarin het vooruitgang boekt.” De beide bestuursorganen geven aan dat ze niet tegen transacties zijn die waarde toevoegen voor aandeelhouders en voordelen bieden aan belanghebbenden. “Maar wij zijn van mening dat de financiële voorwaarden van NN’s voorstel geen acceptabele basis zijn voor een overname. Wij wijzen het voorstel dan ook af.”
Topman Hans van der Noordaa: “We hebben een duidelijke strategie en maken onze prioriteiten kapitaal, performance en klant waar. We hebben goede vooruitgang geboekt dit jaar. Onze kapitaalpositie is solide met mogelijkheden om meer kapitaal en dividend te genereren. Daarom kunnen we het aanbod niet accepteren.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.