nieuws

Bestuurders natura-uitvaartverzekeraars iets vaker afgetoetst

Branche

Bestuurders van natura-uitvaartverzekeraars zijn de afgelopen twee jaar iets vaker afgetoetst dan andere bestuurders binnen de branche. Dit meldt De Nederlandsche Bank (DNB) in een brief aan minister Dijsselbloem.

DNB hield in 2014 en 2015 toezicht op 27 natura-uitvaartverzekeraars, die 49 bestuurders hebben laten toetsen op geschiktheid en betrouwbaarheid. Van de in 2014 27 getoetste bestuurders kwam DNB bij zes tot een negatief geschiktheidsoordeel. Bij geen van de 27 bestuurders was er reden om de betrouwbaarheid in twijfel te trekken.
In 2015 heeft DNB 22 bestuurders getoetst, waarvan er één ongeschikt is gebleken. Ook bij deze 22 bestuurders was er voor DNB geen reden om aan de betrouwbaarheid te twijfelen.

In vergelijking met het totaal aantal toetsingen bij alle verzekeraars leverde de toetsing bij natura-uitvaartverzekeraars in 2014 iets minder vaak een positief eindoordeel op; 78% tegenover 83% bij alle verzekeraars. In 2015 is het percentage positieve oordelen gelijk: 95%.
De stijgende lijn volgt de trend in de gehele financiële sector. Bij alle typen ondernemingen is een stijging van het percentage positieve oordelen te zien.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.