nieuws

Verzekeraars op Europees niveau ontevreden over kapitaaleisen

Branche

De investeringen van Europese verzekeraars zijn in 2014 gegroeid tot bijna € 10 biljoen, maar deze investeringsmogelijkheden staan onder druk door ‘onnodig’ hoge kapitaaleisen. Dat beklag doet Insurance Europe, de Europese belangenorganisatie voor (her)verzekeraars.

Verzekeraars op Europees niveau ontevreden over kapitaaleisen

In totaal hadden Europese verzekeraars € 9,9 biljoen aan investeringen onder hun hoede. Maar Insurance Europe maakt zich zorgen over het nakende Solvency II, dat op 1 januari wordt ingevoerd. Dat nieuwe kapitaalbeleid betekent volgens de verzekeraars dat het risico van hun langetermijninvesteringen overdreven wordt, waardoor het aanhouden van deze investeringen ‘onnodig duur’ gaat worden.

Michaela Keller, director general van Insurance Europe, doet een oproep aan beleidsmakers om ervoor te zorgen dat kapitaaleisen in balans zijn met de daadwerkelijke risico’s van investeringen die verzekeraars doen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.