nieuws

RET-bus rijdt in gevel van SAA

Branche

Bij het Zuidplein in Rotterdam zijn dinsdag twaalf mensen gewond geraakt toen een bus van openbaarvervoerbedrijf RET tegen de gevel van het verzekeringskantoor SAA reed.

RET-bus rijdt in gevel van SAA

Het ongeluk gebeurde op het kruispunt Vaanweg/Zuiderparkweg. De stadsbus reed eerst dwars door een perkje en kwam daarna tegen het gebouw tot stilstand. Ooggetuigen melden dat de vrouwelijke buschauffeur onwel is geraakt. Ze zat volgens de politiewoordvoerster bekneld, is uit de bus gehaald en naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht.

Het kantoor van SAA waar de bus tegenaan is gereden, werd uit voorzorg door eigen personeel ontruimd. “In overleg met brandweer en medewerkers van de gemeente Rotterdam kijken we of en wanneer ze kunnen terugkeren”, aldus de politiewoordvoerster. Het ongeluk, in de buurt van winkelcentrum Zuidplein, trekt veel bekijks.

Het kantoor van SAA is op dit moment niet bereikbaar. Telefoontjes worden extern opgevangen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.