nieuws

Halvering boetes in Fortis-zaak

Branche

Het hof van beroep in Brussel heeft de boetes die werden opgelegd aan Ageas en voormalige topmannen van de uiteengevallen bank en verzekeraar Fortis gehalveerd. Dat is vandaag bekend gemaakt.

Halvering boetes in Fortis-zaak

De boetes werden medio 2013 opgelegd door toezichthouder FSMA (Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten) omdat de leiding van de voormalige Nederlands-Belgische bank en verzekeraar in het voorjaar van 2008 beleggers zou hebben misleid over de gezondheid van de onderneming. Ex-bestuursvoorzitter Jean-Paul Votron en voormalig financieel directeur Gilbert Mittler moesten elk € 400.000 betalen. Ageas (het voormalige Fortis) kreeg een boete van een half miljoen euro.

De partijen gingen in beroep tegen de boetes. De boetes voor Votron en Mittler worden nu € 200.000 en die voor Ageas een kwart miljoen. De boete van € 250.000 die de vroegere adjunct-bestuursvoorzitter Herman Verwilst kreeg, is helemaal geschrapt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.