nieuws

AFM spoort markt aan tot updaten DVD

Branche

De toezichthouder heeft begin deze maand de DVD-generator van een update voorzien. Dat betekent dat dienstverleningsdocumenten mogelijk niet actueel zijn. De AFM wijst erop dat financieel dienstverleners verplicht zijn om te allen tijde een actueel DVD in huis te hebben.

AFM spoort markt aan tot updaten DVD

De AFM publiceert in de DVD-generator jaarlijks het aantal op de markt verkrijgbare producten per productcategorie: de benchmark. Financieel dienstverleners moeten in de generator invullen hoeveel producten zij binnen een bepaalde productcategorie vergelijken. Vervolgens concludeert de DVD-generator of zij geen, een beperkt of een groot aantal producten vergelijken. Nu de benchmark is aangepast, zullen niet alle DVD’s meer kloppen. De AFM raadt iedereen aan om in het Digitaal Loket van de AFM aan te geven hoeveel producten binnen de betreffende productcategorie worden vergeleken. Dat aantal wordt afgezet tegen de geactualiseerde benchmark en leidt mogelijk tot een gewijzigd DVD.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.