nieuws

Zurich Insurance biedt € 7,6 mld voor Britse verzekeraar

Branche

De Zwitserse verzekeraar Zurich doet een voorwaardelijk bod op de Britse branchegenoot RSA van £ 5,50 per aandeel. In totaal wil Zurich dan £ 5,6 mld (€ 7,6 mld) betalen voor RSA. Dat maakt Zurich dinsdag bekend.

Zurich Insurance biedt € 7,6 mld voor Britse verzekeraar

Zurich maakte, na veel speculatie binnen de sector, eind juli bekend een bod op RSA te overwegen. De Britse autoriteiten geven de Zwitserse verzekeraar tot 22 september de tijd om met een gefinaliseerd bod te komen. Zurich neemt de tijd om afspraken te maken over de tekorten op de pensioenbalans van RSA. Daarnaast moeten mededingingsautoriteiten zich ook nog buigen over het bod. Zurich benadrukt bovendien dat het om een voorwaardelijk bod gaat en het alle rechten behoudt om uiteindelijk toch af te zien van een officieel bod. Mocht de Zwitserse verzekeraar RSA daadwerkelijk overnemen dan zou het gaan om de grootste overname in de Europese verzekeringswereld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.