nieuws

Zorginstellingen kwetsbaar voor hackers

Branche

Zorginstellingen in Nederland zijn steeds vaker doelwit hackers. ACE en beveiligingsbedrijven konden dit bevestigen in een nieuwsuitzending van BNR.  De groeiende belangstelling van hackers voor de zorgsector zou mede komen omdat deze instellingen eerder geneigd zijn om ‘losgeld’ te betalen.

Zorginstellingen kwetsbaar voor hackers

Daniel Jacobs, Cyber Manager Benelux bij Ace: “Zorginstellingen hebben per definitie gevoelige informatie en ten tweede: ze zijn voor heel wat behandelingen volledig afhankelijk van hun IT. Zonder IT ligt eigenlijk een ziekenhuis stil.” Het losgeld dat wordt gevraagd om de hack te stoppen of de gegevens terug te krijgen kan volgens hem flink oplopen. “Soms wil men net onder het niveau dat het interessant is voor de politie blijven, maar er zijn ook bedragen van honderdduizend euro gevraagd tot een paar miljoen, of men maakt de patiëntgegevens bekend.”

Lees en luister meer over dit onderwerp op BNR

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.