nieuws

Verbond: Vertrouwen in verzekeraars herstelt zich

Branche

Het vertrouwen van Nederlanders in verzekeraars vertoont fors herstel, blijkt uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) van het Verbond van Verzekeraars. De vertrouwensindex steeg naar -10.

Verbond: Vertrouwen in verzekeraars herstelt zich

De balans is nog altijd negatief, maar het herstel is wel duidelijk sinds de dip in januari 2012, toen de vertrouwensindex op -35 stond. Verzekeraars hebben de verbetering bewerkstelligd door te zorgen voor positieve klantervaringen met een schadeafhandeling, schrijft het Verbond. Ook een groeiende transparantie draagt bij aan het minder negatieve beeld dat klanten hebben bij verzekeraars.

De gemiddelde stijging betekent niet dat het vertrouwen van alle klanten is gegroeid, bij sommige consumenten is het juist afgenomen. Zij geven aan dat dit onder meer komt doordat zij het gevoel hebben dat premies alleen maar stijgen, terwijl ze tegelijkertijd het gevoel hebben dat er steeds minder vergoed wordt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.