nieuws

Overheid vaker slachtoffer cybercrime

Branche

De overheid is steeds vaker het slachtoffer van digitale aanvallen op websites en systemen, zo meldt de Volkskrant op basis van cijfers van het Nationaal Cyber Security Centrum. Het aantal aanvallen is de afgelopen twee jaar verdubbeld. Vrijwel dagelijks  -293 keer in het afgelopen jaar- krijgt het NCSC een bericht over een incident bij de overheid.

Overheid vaker slachtoffer cybercrime

Ook in de private sector neemt het aantal cyberaanvallen fors toe. Hierbij speelt de grotere aangiftebereidheid een belangrijke rol. Een andere ontwikkeling is de forse stijging in de afgelopen maanden van zogenoemde cryptoware, een methode waarbij criminelen informatie op een computer versleutelen, waarna ze aan de eigenaars geld vragen om de bestanden weer te herstellen. Ook de financiële sector heeft hier last van. Malware (kwaadaardige software) en phishing (het stelen van inloggegevens) zijn meeste voorkomende vormen van cybercrime.

Lees het complete bericht in de Volkskrant

 

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.