nieuws

Ook Chinese toezichthouder akkoord met overname Vivat

Branche

De Chinese toezichthouder heeft toestemming gegeven voor de overname van Vivat door Anbang. Dat bevestigt Chantal van den Berg, woordvoerder van SNS Reaal. De Chinese verzekeraar kreeg onlangs al groen licht van DNB voor de overname van het noodlijdende Vivat.

Ook Chinese toezichthouder akkoord met overname Vivat

Met het akkoord van de Chinese toezichthouder CIRC is de overname van Vivat een stap dichterbij. Het meest tijdrovende gedeelte van het overnameproces is achter de rug. Naar verwachting zullen de verzekeraars binnenkort de overname afronden. “Alle toezichthouders zijn nu akkoord. Beide partijen zullen zich nu bezighouden met de juridische afhechting van de overname”, zegt Van den Berg.

Anbang koopt Vivat voor een netto bedrag van € 1. De verwachte verkoopprijs voor de aandelen was op 14 februari nog € 150 miljoen (exclusief verrekening van belastingvorderingen). Doordat Anbang een extra kapitaalinjectie moest doen in Vivat, werd de beoogde verkoopprijs verlaagd. Naar schatting moet de Chinese verzekeraar nu ruim € 1,35 mld in Vivat stoppen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.