nieuws

Archief ondergang DSB deels openbaar

Branche

Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) moet delen van het archief van de commissie-Scheltema openbaar maken. Die deed onderzoek naar de ondergang van de DSB Bank en de rol van de toezichthouders De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Archief ondergang DSB deels openbaar

RTL Nieuws had om openbaarmaking van het dossier gevraagd en heeft daarin vooruitgang geboekt. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) deed donderdag uitspraak. Daaruit blijkt dat alleen een deel van het archief onder de geheimhoudingsplicht valt.

Per document
Ondanks de bezwaren van Dijsselbloem, oordeelt het CBb dat de minister binnen vier weken een volledige inventarisatielijst van het archief moet geven. Dijsselbloem moet per document duidelijk maken waarom hij openbaarmaking weigert.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.