nieuws

Verzekeraar uit Taiwan koopt Londens Madame Tussauds

Branche

De Taiwanese levensverzekeraar Fubon Life Insurance heeft voor 348,8 miljoen pond (€ 491,3 mln) het Londense wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds gekocht. Het gaat om een stuk land van 2.833 m² en een gebouw van 10.898 m².

Verzekeraar uit Taiwan koopt Londens Madame Tussauds

Voor Fubon is het de derde investering in ontroerend goed in Londen sinds de Taiwanese overheid de beperkingen aan investeringen versoepelden. Het eveneens Taiwanese Cathay Life Insurance kocht eerder deze maand het Walbrook Building in het financiële hart van Londen. Fubon zei in 2013 al dat het voor 3 miljard dollar wil investeren in vastgoed in het Westen in een poging om meer inkomsten overzees binnen te halen.

Aziatische verzekeraars investeren steeds meer in bekende gebouwen in het Westen. Zo kocht de Chinese verzekeraar Anbang, dat begin dit jaar Reaal overnam van de staat, ook al het befaamde Waldorf Astoria hotel in New York.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.