nieuws

Onvoldoende prikkels voor bestrijding cybercrime

Branche

Er zijn voor veel partijen (met name internet service providers, softwarebedrijven en bedrijven) nog onvoldoende prikkels om veilige diensten te leveren en cybercrime te bestrijden. Dit concludeert hoogleraar privaatrecht Erik Tjong Tjin Tai op basis van een  onderzoek dat hij deed naar de wettelijke plichten van bedrijven bij de bestrijding van cybercrime.

Onvoldoende prikkels voor bestrijding cybercrime

De invoering van wettelijke verplichtingen voor bedrijven om datalekken te melden heeft geleid tot de opkomst van cyberverzekeringen. Deze cyberverzekeringen blijken een positieve bijdrage te leveren aan de cyberveiligheid van bedrijven, omdat verzekeraars de beveiligingsmaatregelen checken, en zowel voor als na een privacybreuk kunnen bemiddelen bij het inschakelen van beveiligingsexperts.

Leonie Ebbekink, Legal & Compliance Manager Benelux bij ACE Group, heeft als lid van de Adviescommissie een bijdrage geleverd aan het onderzoek. Het volledige onderzoek is hier te raadplegen.

 

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.