nieuws

Ook op Europees niveau zorgen over levensverzekeraars

Branche

Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa worstelen levensverzekeraars met de lage rentes. Toezichthouders moeten alles in het werk stellen om de eventuele gevolgen voor de financiële sector en de economie in te dammen, stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een rapport.

Ook op Europees niveau zorgen over levensverzekeraars

Europese levensverzekeraars hebben in totaal zo’n € 4400 mld aan bezittingen, verspreid door de hele financiële sector. Als deze verzekeraars in de problemen komen, zou dit vervolgens als een olievlek uit kunnen breiden. Het IMF deelt daarmee de zorgen van DNB, die deze week nogmaals waarschuwde voor de grote problemen in de levenssector. De Nederlandse toezichthouder riep verzekeraars op om hun bedrijfsmodellen aan te passen om ervoor te zorgen dat ze de beloftes aan hun klanten kunnen houden.

De IMF waarschuwt er ook voor dat de risico’s voor de stabiliteit van de internationale financiële markten de afgelopen maanden zijn toegenomen. Er worden steeds meer risico’s genomen om rendement binnen te halen, waardoor de prijzen van veel beleggingen hard zijn opgelopen.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.