nieuws

Privacybewaker straks verplicht

Branche

Het aanstellen van een privacymedewerker is straks mogelijk verplichte kost voor bedrijven en instellingen. Daarvoor is Europese wetgeving in de maak, zo meldt het vakportal voor ondernemingsraden OR Rendement.

Privacybewaker straks verplicht

Het besluit treedt waarschijnlijk al in 2016 in werking als de Europese Algemene verordening gegevensbescherming van kracht wordt. De verordening is een aanvulling op de Nederlandse Wet bescherming persoonsgegevens (WBP), die regelt hoe organisaties moeten omgaan met persoonlijke informatie van werknemers, klanten, patiënten en relaties.  Eén van de gevolgen van de Europese verordening is dat werkgevers mogelijk een functionaris voor de gegevensbescherming (fg) moeten aanstellen.

Lees hier het complete artikel

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.