nieuws

Pensioen en WNT: Compenserende maatregel wenselijk en mogelijk?

Branche

Per 1 januari 2015 zijn de zogenoemde tonplussers geconfronteerd met een behoorlijk versoberde pensioenregeling als gevolg van het Witteveenkader 2015

Pensioen en WNT: Compenserende maatregel wenselijk en mogelijk?

Niet uitsluitend zijn de (fiscaal toegestane) pensioenopbouwpercentages naar beneden bijgesteld, ook is sprake van een aftopping van de pensioengrondslag. Boven 100.000,– euro kan niet langer (fiscaal gefaciliteerd) pensioen worden opgebouwd. Voor de werkgever betekent dit in de regel een premievrijval. Dit roept de vraag op of (met gebruikmaking van deze premievrijval) compenserende maatregelen getroffen moeten en mogen worden. In het whitepaper Pensioen en WNT behandelen Frédérique Hoppers en Henk Hoving deze vraag specifiek voor topfunctionarissen in de (semi-)publieke sector. Daarbij wordt ook specifiek aandacht besteed aan de WNT. Staat (het overgangsrecht van) de WNT bijvoorbeeld wel een compenserende maatregel toe?

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.