nieuws

OM vervolgt tien verdachten in fraudezaak SNS

Branche

Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt tien verdachten voor vermoedelijke fraude bij de toenmalige bank-verzekeraar SNS. Het betreft fraude bij het onderdeel SNS Property Finance, het vastgoedonderdeel van SNS Reaal.

OM vervolgt tien verdachten in fraudezaak SNS

In dit fraudeonderzoek verdenkt het Functioneel Parket vijftien verdachten en hun vennootschappen van betrokkenheid bij oplichting, omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen in georganiseerd verband. Dat gebeurde volgens het OM tijdens hun aanstelling bij SNS Property Finance. Het OM heeft besloten om een groep verdachten, waaronder de hoofdverdachten Buck G. en Pieter G. te dagvaarden. Hiermee wordt de zaak in volle openbaarheid voor de rechter behandeld. Op 30 november en 1 december is een regiezitting bij de Rechtbank Midden-Nederland. De zaken van een aantal verdachten worden met een transactie afgedaan. De fraude bij Property Finance bracht in 2013 het SNS-concern aan de rand van de afgrond.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.