nieuws

Aegon boekt nettoverlies van € 524 mln

Branche

Aegon incasseert een nettoverlies van € 524 mln als gevolg van een al eerder aangekondigd boekverlies op de verkoop van de Canadese activiteiten en als gevolg van modelaanpassingen.

Aegon boekt nettoverlies van € 524 mln

De totale omzet van Aegon steeg met 12% tot € 2,6 mld als gevolg van een sterke dollar, hoger vermogensbeheer deposito’s en door verhoogde geïndexeerde universal life verkopen. De verkoop van nieuwe levensverzekeringen daalde met 21% tot € 435 mln. Dit wordt onder andere veroorzaakt door de lagere pensioenverkopen in Nederland en Engeland. Nieuwe premieproductie voor Ongevallen & Ziekte daalde tot € 230 mln. De solvabiliteit daarentegen steeg licht naar 225% in het derde kwartaal als gevolg van desinvesteringen, de winst in het derde kwartaal en eenmalige aanpassingen. De totale onderliggende winst van Aegon kwam in het derde kwartaal uit op € 436 mln. Dit is 21% lager dan het kwartaal ervoor. Voor Aegon Nederland kwam de onderliggende winst 6% hoger uit op € 135 mln.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.