nieuws

Vivat-kapitaal aangevuld met € 1,35 miljard

Branche

Verzekeraar Vivat heeft, op de valreep, de kapitaalversterking van € 1,35 miljard ontvangen van nieuwe eigenaar Anbang. Dat maakte de verzekeraar vrijdagavond bekend. De deadline voor de transactie was door De Nederlandsche Bank op zaterdag 24 oktober gesteld.

Vivat-kapitaal aangevuld met € 1,35 miljard

Als gevolg van deze kapitaalversterking stijgt de Solvency I ratio van Vivat van zo’n 140% naar 233% (gebaseerd op de pro forma cijfers van 30 juni 2015). De Solvency II ratio gaat conform het standaard model naar boven de 150%.

In een persbericht schrijft Vivat: “De kapitaalversterking door Anbang Insurance Group zal de positie van Vivat als een sterke, stabiele onderneming uitbouwen en biedt klanten en medewerkers stabiliteit en continuïteit.”

De Vivat-aandelen gingen deze zomer voor € 1 van de hand. De verwachte verkoopprijs voor de aandelen was op 14 februari 2015 nog € 150 miljoen. Dat de prijs lager werd vastgesteld, kwam door de toename van de benodigde kapitaalinjectie door Anbang. Die injectie werd op 16 februari nog geschat in de orde van € 770 miljoen tot € 1 miljard en is in de zomer vastgesteld op € 1,35 miljard.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.