nieuws

AFM compenseert bijna miljoen aan hypotheekrente

Branche

De AFM compenseert jaarlijks bijna een miljoen euro aan hypotheekrente aan de medewerkers. In 2013, het laatste complete jaar waarover de cijfers bekend zijn, ging het om ruim € 960.000. De cijfers werden bekend door een Wob-verzoek van financieel bureau Acturance.

AFM compenseert bijna miljoen aan hypotheekrente

Het percentage deelnemers aan de rentecompensatieregeling zakt wel. In 2007 ging het nog om 87% van de werknemers bij de toezichthouder, dit percentage zakte in 2013 tot 74%. In 2014, waarin de cijfers nog maar tot 1 november bekend zijn, deed 67% van de werknemers mee aan de regeling. Het totale bedrag van de compensatie was in de eerste tien maanden van het jaar € 904.000. Uit de geopenbaarde cijfers blijkt ook dat het aantal werknemers van de AFM de laatste jaren flink is toegenomen, van 442 naar 586 fte’s. Acturance weekte de volgende cijfers los bij de AFM:

AFM cijfers

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.