nieuws

AFM wijzigt self assessment voor adviseurs

Branche

De Self Assessment Financiële Dienstverleners heet voortaan Marktmonitor Adviseurs & Bemiddelaars. Naast de naam zegt de AFM de vragenlijst ook gebruikersvriendelijker te hebben gemaakt. De toezichthouder wil hiermee het overzicht voor adviseurs en bemiddelaars vergroten en de administratieve last verminderen.

AFM wijzigt self assessment voor adviseurs

Vanaf volgend jaar kan een deel van de antwoorden, op basis van de vragenlijst van dit jaar, al automatisch vooraf ingevuld worden. Adviseurs en bemiddelaars hoeven dan op deze punten alleen te controleren of deze antwoorden kloppen en ze indien nodig aanpassen. “Wij realiseren ons dat het jaarlijks invullen van onze vragenlijst veel tijd en aandacht vraagt. Mede daarom zijn de verschillende aanpassingen gedaan en streven we ernaar de komende jaren geen structurele wijzigingen meer door te voeren in de vragenlijst”, aldus de AFM. Ook krijgen de invullers zoveel mogelijk vragen die alleen op de eigen onderneming van toepassing zijn.

Vanaf april kunnen adviseurs en bemiddelaars de Marktmonitor Adviseurs & Bemiddelaars invullen. De vragenlijst levert belangrijke input voor het risicogestuurde toezicht van de AFM en geeft inzicht in relevante marktontwikkelingen.

Reageer op dit artikel