nieuws

Consumentenbond vergroot belang in Advieskeuze.nl

Branche

De Consumentenbond heeft zijn aandelenbelang in Advieskeuze.nl uitgebreid naar 40%. Het doel is om uiteindelijk een meerderheidsbelang te realiseren. 

Consumentenbond vergroot belang in Advieskeuze.nl

Zo moet de vergelijkingssite waarop consumenten een financieel adviseur kunnen zoeken en beoordelen zo onafhankelijk mogelijk blijven. 

Sinds januari 2013 had de Consumentenbond al een belang van 20% in Advieskeuze.nl. Door alle aandelen (20%) van adviesbedrijf Cmotions over te nemen, wist de bond dit belang te verdubbelen. Dat past in het driejarenplan om per januari 2016 een meerderheidsbelang in Advieskeuze.nl te realiseren. Zo wil Advieskeuze ervoor zorgen dat de site onafhankelijk blijft en niet in handen komt van een bank- of verzekeringsconcern. Behalve de bond hebben de oprichters Christian Bouter, Maarten Holl en David de Boom ieder 20% van de aandelen.

Groei
Inmiddels hebben consumenten 25.000 reviews geschreven op de site, meldt Advieskeuze.nl. Zo’n 3.700 kantoren hebben zich aangesloten. Volgens een ambitieuze Christian Bouter moeten dat er aan het einde van dit jaar 5.000 zijn. Bouter: “Ons vliegwiel komt steeds beter op gang. Grote onafhankelijke adviesorganisaties als De Hypotheker, Hypotheek Visie en NBG Finance zijn ambassadeur, maar ook ABN Amro, Florius en Obvion zijn aangesloten.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.