nieuws

Toezicht AFM wordt duurder

Branche

Het toezicht door de AFM gaat in 2015 duurder worden voor financiële ondernemingen. Dat meldt de toezichthouder op zijn website. Oorzaak van de stijging van de kosten is dat de overheid haar bijdrage aan de AFM afbouwt.

Toezicht AFM wordt duurder

Die bijdrage daalt van € 20 mln in 2013 en 2014 naar € 0 in 2015. “Dat betekent dat financiële ondernemingen vanaf 2015 in ieder geval meer gaan betalen”, schrijft de AFM. Financiële ondernemingen krijgen de komende periode het verzoek om de zogenoemde heffingsmaatstaf door te geven.

 

Heffingen
Adviseurs en bemiddelaars ontvangen deze week al een brief of een e-mail met het verzoek aan te geven hoeveel werknemers zich bezighouden met financiële dienstverlening. De AFM heeft die informatie nodig om de hoogte van de heffingen te bepalen: hoe minder medewerkers, hoe lager de heffing.

De AFM zal de tarieven voor 2014 begin juni publiceren. In de tweede helft van het jaar wordt de factuur voor de kosten van het doorlopend toezicht 2014 verstuurd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.