nieuws

Meer keuzemogelijkheden pensioensparen voor hoge inkomens

Branche

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil meer mogelijkheden voor mensen met een inkomen boven een ton om vrijwillig voor het pensioen te sparen. Dat blijkt uit het debat over de beperking van de jaarlijkse pensioenopbouw.

Het voorstel omhelst dat vanaf volgend jaar nog maar 1,875% van de pensioengrondslag belastingvrij opzij kan worden gezet voor het pensioen. Nu is dat nog 2,25%. Het kabinet hoopt met deze maatregel bijna €3 mld binnen te halen.

Boven een ton kan geen pensioen meer opgebouwd worden, maar er komt wel een vrijwillige spaarregeling voor hogere inkomens. Die steekt zo in elkaar dat ze niet door pensioenfondsen uitgevoerd mag worden. De VVD, PvdA en werkgevers en vakbonden willen dat deze regeling ruimer wordt opgezet.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.