nieuws

Fundplan kan Aegon € 1,8 miljard kosten

Branche

Verzekeraar Aegon hangt een nieuwe megaclaim boven het hoofd. De Stichting Woekerpolisproces (SWP) heeft de verzekeraar aansprakelijk gesteld voor meer dan € 1,8 miljard aan schade die geleden is door de circa 200.000 deelnemers aan Fundplan. Dat meldde De Telegraaf zaterdag.

Fundplan kan Aegon € 1,8 miljard kosten

Die schade zit ‘m ondermeer in de zogenoemde ‘eerste kosten’. Het Financieele Dagblad meldde vanochtend al dat de ‘eerste kosten’ in de Kifid-zaak rondom NN ook voor Aegon consequenties kunnen hebben. Blijkens het Aegon-jaarverslag zijn klanten naar Kifid gestapt met gelijkluidende klachten.
Volgens Pieter Lijesen van SWP doelt Aegon met die passage in het jaarverslag op ondermeer de eerste kosten in Fundplan. “Onze claim is gebaseerd op drie onderdelen. De schade van de eerste kosten bedraagt al € 1.400 per polis. Daarnaast is er een te hoge premie gerekend voor de overlijdensrisicoverzekering, net als bij Koersplan. Tot slot is er sprake van te hoge fondskosten.” Dat zou in totaal uitkomen op een gemiddelde schade per polis van € 9.000.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.