nieuws

Fraudeplatform gaat ook apparaten controleren

Branche

Softwarebedrijf Friss, gespecialiseerd in fraudebestrijding, is een samenwerking gestart met het Amerikaanse bedrijf iovation. Dat levert een systeem dat kan zien of apparaten die voor financiële transacties of aanvragen worden gebruikt, eerder bij frauduleuze handelingen betrokken zijn geweest.

Fraudeplatform gaat ook apparaten controleren

Deze ReputationManager 360-service wordt geïntegreerd in het fraudepreventieplatform van Friss. Dat wordt inmiddels door diverse verzekeraars gebruikt. “Door deze exclusieve samenwerking kunnen klanten van Friss gebruik maken van device reputation intelligence en daarmee beter het risico van een verzekeringsaanvraag inschatten. Dit risico is gebaseerd op huidig of eerder waargenomen gedrag op het apparaat waarvan de aanvraag verstuurd is.”

11 miljard transacties
Fraudedetectie vond tot nu toe plaats op basis van op identiteit gebaseerde data. De software van iovation voegt een extra controle toe. Het bedrijf claimt met de software de reputatie te kunnen controleren van apparaten die in meer dan 11 miljard transacties wereldwijd worden gebruikt. “Hierbij is de software in staat elk apparaat te identificeren als uniek; variërend van desktopcomputers tot laptops, mobiele telefoons tot tablets en spelcomputers tot smart-tv’s.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.