nieuws

Flinke winststijging voor Argenta

Branche

Argenta heeft het jaar 2013 afgesloten met een netto groepswinst van € 157,4 mln, een stijging van 43% ten opzichte van een jaar eerder.

Flinke winststijging voor Argenta

Daarnaast heeft  Argenta over 2013 een marktaandeel van 5,6% in de Nederlandse hypotheekmarkt, een aandeel dat de bank/verzekeraar nog nooit eerder haalde. Minpunt was de forse daling (52%) van de verkoop van de levensverzekeringen.

“Uit de jaarresultaten 2013 blijkt dat Argenta het uitzonderlijk goed heeft gedaan”, toont CEO John Heller zich zeer tevreden met het boekjaar. “De basis voor deze recordwinst ligt in zowel de commerciële resultaten, de winstmarge als de consistente kostenbeheersing. De verkoop van hypotheken (+15 %), schadeverzekeringen (+ 11 %), overlijdensrisicodekkingen (+28 %) en beleggingsproducten (+14 %) piekten in 2013. Alleen de verkoop van levensverzekeringen met garantierendement ging met de algemene markttrend mee achteruit.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.