nieuws

Achmea kort weigerende artsen

Branche

Achmea zet psychologen en huisartsen onder druk om te werken met een methode die de verzekeraar zelf ontwikkeld heeft. Dit schrijft de Volkskrant zaterdag.

Achmea kort weigerende artsen

Zorgverleners die weigeren het Mirro-model te gebruiken, worden financieel gekort. Het model is een stappenplan voor de analyse en behandeling van psychologische klachten, met de focus op preventie en online hulp. Volgens Achmea biedt het model een betere zorg qua kwaliteit en prijs, maar brancheorganisatie GGZ Nederland heeft zijn twijfels.

 

GGZ
“Als de hele wereld het eens was dat dit model het allerbeste is, was daar iets voor te zeggen. Maar de methode is niet wetenschappelijk onderzocht. Mirro is geen slecht model, maar er zijn even goede alternatieven”, zegt GGZ-directeur Paul van Rooij.

Het Mirro-model is ontwikkeld door stichting Mirro, die werd opgericht door Achmea en vier zorginstellingen. Achmea vindt dat het in de geestelijke gezondheidszorg lange tijd heeft ontbroken aan uniforme werkwijzen. Mirro legt volgens Bas de Bruijn, ggz-manager van de verzekeraar, geen behandeling op. “Het is ondersteunend.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.