nieuws

Wiebes nieuwe staatssecretaris van Financiën

Branche

Eric Wiebes is door koning Willem-Alexander benoemd tot staatssecretaris van Financiën. Wiebes, tot vandaag VVD-wethouder in Amsterdam, is als staatssecretaris de opvolger van partijgenoot Frans Weekers. Die trad onlangs af na een kamerdebat over de problemen bij de belastingdienst met de betaling van toeslagen.

Wiebes nieuwe staatssecretaris van Financiën

Wiebes heeft geen ervaring in de landelijke politiek. Hij werkte eerder als topambtenaar op het ministerie van Economische Zaken en was jarenlang consultant. Wiebes was vanaf 2010 wethouder in Amsterdam en hield zich in de hoofdstad onder meer bezig met verkeer, ict en het hoofdpijndossier Noord/Zuidlijn.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.