nieuws

Regionale zorgverzekeraars het scherpst in controle nota’s

Branche

News_NZA-nederlandse-zorgautoriteitDrie regionale zorgverzekeraars, DSW, Zorg en Zekerheid en De Friesland, zijn het scherpst in het controleren van de zorgnota’s. Die conclusie trekt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) in haar onderzoek naar de uitvoering van de zorgverzekeringswet over het jaar 2012.

De zorgautoriteit concludeert ook dat andere zorgverzekeraars de nota’s beter moeten controleren. Het is voor het eerst dat de NZa laat zien hoe verzekeraars het doen op verschillende onderdelen. De zorgautoriteit kan maatregelen treffen bij zorgverzekeraars die rekeningen nog onvoldoende controleren. Zij moeten bijvoorbeeld een aantal keren per jaar aantonen dat zij de controles aan het verbeteren zijn.

Dit gaat dus niet op voor DSW, Zorg en Zekerheid en De Friesland. Zij hebben hun zaakjes wat betreft de controle goed op de orde. Over het algemeen, zo concludeert de NZa, zijn zorgverzekeraars wel beter gaan letten op de controe.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.