nieuws

Onderzoek naar vertrouwen in bankierseed

Branche

Onderzoekers Tom Loonen (VU) en Mark Rutgers (UvA) zijn in samenwerking met Fondsnieuws en het Financieele Dagblad een onderzoek gestart naar het vertrouwen in de bankierseed. Deze moet vanaf 2015 niet alleen voor beleidsbepalers, maar ook voor financieel adviseurs, beleggingsadviseurs en vermogensbeheerders gaan gelden.

De onderzoekers willen van onder meer financieel adviseurs weten wat zij hier van vinden. “Zullen bankiers die een eed gezworen hebben minder snel over de schreef gaan?”, zo vragen Loonen en Rutgers zich af. “Zal de bankierseed het vertrouwen in de financiële sector vergroten. Wij zijn  benieuwd naar uw mening over dit onderwerp. Of u nu consument bent of bankier.”

U kunt meedoen aan het onderzoek door een vragenlijst in te vullen. Eind maart worden de uitkomsten van het onderzoek bekend.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.