nieuws

Banken getuigen van souplesse bij restschuld

Branche

Buyink en BlokDe Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heeft een website in het leven geroepen voor woningbezitters met restschulden. Op de www.restschuldinfo.nl kunnen woningbezitters een situatiescan doen en hierop een toelichting vragen bij hun bank. Ook zet de website de mogelijkheden die er zijn om een restschuld mee te financieren in een nieuwe hypotheek op een rijtje.

Veel woningbezitters met een verhuiswens blijven op dit moment zitten in hun bestaande woning omdat ze bang zijn met een restschuld achter te blijven. Volgens voorzitter Chris Buijink van de NVB hebben veel mensen ten onrechte het idee dat banken niet thuis geven als het gaat om het financieren van een restschuld. “Dat beeld willen we bijstellen omdat een restschuld in veel gevallen geen belemmering vormt om te verhuizen. Banken kunnen een restschuld meefinancieren in een nieuwe hypotheek als het inkomen van een klant dat toelaat.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.