nieuws

Verkeerde aannames beperken winst Aegon

Branche

Aegon heeft een moeilijk derde kwartaal van het jaar achter de rug. Met name door het herzien van aannames en herijking van de actuariële modellen bleef er onderaan de streep een geslonken nettowinst van € 52 mln over. Een jaar eerder was dat nog € 236 mln.

Verkeerde aannames beperken winst Aegon

De winst werd onder meer gedrukt door de afgenomen levensverwachting van ouderen in de Verenigde Staten. De aannames die 10 tot 15 jaar geleden over die groep werden gedaan. “Zij worden iets minder snel ouder dan destijds werd verwacht”, zegt CEO Alex Wynaendts. Het goede nieuws voor Aegon zat in de verkoop van levensverzekeringen in alle markten en ziektekosten- en schadeverzekeringen in de Verenigde Staten. De verkoop van levensverzekeringen steeg met 34% tot € 552 mln. De ziektekosten- en schadeverzekeringen gingen met 40% omhoog naar € 257 mln. De slechte kwartaalcijfers zorgden ervoor dat de verzekeraar vanochtend 5% zakte op de AEX.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.