nieuws

Onderscheiding en mogelijk nieuwe klus voor Kellermann

Branche

Joanne Kellermann, oud-directeur van De Nederlandsche Bank, is een van de kandidaten voor het vice-voorzitterschap van de gemeenschappelijke Afwikkelingsraad, een van de organen van de Europese Bankenunie. Kellermann werd ook benoemd tot Commandeur in de orde van Oranje-Nassau.

Onderscheiding en mogelijk nieuwe klus voor Kellermann

Kellermann zou, als ze de nieuwe functie krijgt, ook directeur worden van het bijbehorende Afwikkelingsfonds, meldt het FD. Kellermann is samen met de Finnen Pentti Hakkaraien en Timo Löyttyniemi in de running voor de directeursfunctie. De lijst is naar het Europees Parlement gestuurd. De Europese Commissie zal eerst haar voorkeur bekendmaken, waarna het Parlement met die voorkeur in moet stemmen.

Onderscheiding
Tijdens Kellermanns afscheidsreceptie van het DNB werd de oud-directeur door minister Dijsselbloem benoemd tot Commandeur in de orde van Oranje-Nassau. Kellermann kreeg de onderscheiding voor haar werk als directeur toezicht pensioenfondsen, verzekeraars en integriteit in de financiële sector en haar maatschappelijke betrokkenheid op het gebied van diversiteit en duurzaamheid.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.