nieuws

Groen licht voor Portugese activiteiten Aegon

Branche

De Europese Commissie heeft groen licht gegeven voor de samenwerking tussen Aegon en de Spaanse bank Banco Santander. De twee partijen willen samen via Banco Santander Totta, de Portugese tak van de Spaanse bank, verzekeringen aanbieden in Portugal.

Groen licht voor Portugese activiteiten Aegon

De samenwerking werd afgelopen zomer door Aegon aangekondigd bij de bekendmaking van de cijfers over het tweede kwartaal. De verzekeraar neemt een belang van 51% in de verzekeringsactiviteiten van Banco Santander Totta. Daarmee kan Aegon voor 25 jaar verzekeringsproducten in Portugal verkopen via het netwerk van Banco Santander. Maar de samenwerking moest nog wel goedgekeurd worden. Dat is nu gebeurd, omdat de Europese Commissie heeft geconcludeerd dat de activiteiten van de verzekeraar en de Spaanse bank elkaar nauwelijks overlappen en er dus geen mededingingsbezwaren zijn.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.